keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Häshtäg suomisatalajia, 1-10

Vuoden alussa urheilukaverini Sari bongasi Facebookista haasteen, #suomi100lajia. Ja tietenkin haastoi mut ja mitä siihen voi muuta sanoa kuin kyllä?

Idea on siis ennen itsenäisyyspäivää eli Suomen synttäreitä kokeilla sataa eri lajia ja raportoida niistä somessa. Itse olen käyttänyt kanavana Instagramia.

Eka laji!
Aloitin heti tekemään listaa mahdollisista lajeista ja sain kerättyä mielestäni tosi pitkän listan. No siinä oli vaan noin 50 lajia. Vähitellen mukaan on tullut joitakin itsestäänselvyyksiä, jotka oli jääny pois, mutta vielä ei riitä. Lajeja listassa on jotain 80 ja 90 välillä. Eli mulle saa ehdottaa erikoisia ja miks ei treeniseuraa ns. tavallisempiinkin lajeihin!

Lajeja on takana tällä hetkellä 22.

Ensimmäinen laji oli heti kuntosali. Se oli helppo hoitaa alta pois, vaikka olisi se tullut muutenkin käytyä. Yllättäen... Lisäksi alkuvuodesta treenasin vauhdittomien SM:iin, joten viimeistelyihin kuului puntti. Viimeistelyihin ja itse kisoihin kuului myös kaikkiaan seitsemän ekaa lajia.

Neljäs laji oli kuntopallolla herkistelyt vauhdittomia varten
Kuntosalin lisäksi kävimme heittelemässä kuntopalloa, tein aitaloikkia ja rullailin. Rullailua tulikin viikon aikana monta kertaa ja päivä päivältä lihakset oli kivuttomammat. Rullailu on sen jälkeen kuulunut enemmän mun arkeen kuin aiemmin ja sen on kyllä huomannut. Voin siis suositella. Pahin ongelma tosin yleisesti taitaa olla rullailun muistaminen. Ainakin mulla...

Vauhditon korkeus oli SM:ien eka laji. Samana päivänä heti perään sai kerättyä vauhdittoman pituuden ja kolmiloikan.

Sit oli tietenkin ne itse vauhdittomat, joita tuli saman päivän aikana kolme. Olin siis hyvässä vauhdissa keräämässä lajeja! Mutta sitten kisojen jälkeen olikin lepoviikko ja etumatka hupeni. Pyöräilin kuitenkin töihin ja sain siitä lajin. Pyöräily olisi tullut kyllä helposti muutenkin ja oon pyöräillyt sen jälkeen noin kolme kertaa viikossa töihin ja lisäksi käynyt yhdellä pyörälenkillä. Eli mulla on nyt "tavallinen pyöräily". Maasto- ja maantiepyöräily on vielä kokeilematta.

Tavallista pyöräilyä.
Ensimmäinen erikoisempi ja mulle ensimmäinen uusi laji ekojen kymmenen joukossa oli sitten käsilläseisonta. Erittäin sopivasti sattui Optimove järjestämään käsilläseisonta workshopin, johon tietenkin osallistuin. En pelkästään lajin saamisen takia, vaan senkin takia, että käsilläseisonta kiinnosti. Ja jos joku alkaa miettimään, että ei toi oo laji, niin on se. Ohjaaja sanoi, että jotkut sirkushenkilöt on ihan pelkästään käsilläseisojia, joten on enemmän laji kuin moni muu!


Ei se nyt hirveesti ilman tukea vielä onnistunut...
Tässä vielä nämä lajit listana. Olen laittanut kursiivilla itselle uudet lajit ja toistaiseksi niitä on aika vähän. Myös siellä 22 joukossa niitä on aika vähän. Mulla on elämän aikana nimittäin ollu aika paljon harrastuksia, joten lajeja on helppo silläkin kerätä.
  1. Kuntosali
  2. Aitaloikat
  3. Putkirullailu
  4. Kuntopallo
  5. Vauhditon korkeus
  6. Vauhditon pituus
  7. Vauhditon kolmiloikka
  8. Pyöräily
  9. Perinteinen hiihto
  10. Käsilläseisonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti