perjantai 3. kesäkuuta 2016

Protskujätski

Dieettiläistenkään ei tarvitse kesällä olla ilman jätskiä, koska omaa protskujätskiä saa helposti tehtyä. Tässä versiossa on todellakin makrot kunnossa!

Vadelmajätski

Ainekset

  • 80g kananmunan valkuaista (n. 2 kpl)
  • 1 keltuainen
  • 1 prk (170 g) Skyr vanilja tai maun mukaan, esim. kookos  (tai rahkaa ja makeutusainetta, en oo kokeillut)
  • 100 g marjoja, esim. vadelmia tai mansikoita 

Vaikka itse valmistusprosessi on todella helppo, aikaa tekeytymiselle saa varata muutaman tunnin.

Skyristä on paljon makuvaihtoehtoja. Kokeilemalla löytää oman suosikin. 
Vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti Skyr. Muussaa marjat tai "räjäytä" ne mikrossa. Lisää jäähtyneet marjat, sekoittele ja laita seos kannellisessa astiassa pakkaseen. Jäätelö tarvitsee tekeytyäkseen noin kolme tuntia ja sitä pitäisi käydä sekoittamassa noin puolen tunnin välein. Jäätelön lopullinen rakenne määräytyy sen mukaan, kuinka usein muistaa sekoittaa ja kauanko valmistumista malttaa odottaa.

Iltapalaksi mansikka-kookosjätski :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti