maanantai 16. toukokuuta 2016

Lasagne salaisella ainesosalla

Mä oon jo aikojen alusta asti (eli vajaa 2 vuotta) syöny lasagnea omalla reseptillä, joka sisältää salaisen ainesosan. Tämä salainen ainesosa saattaa aiheuttaa epäilyksiä, mutta sokkotestissä havaittiin, että kaksi tavallista ihmistä ei osannut millään arvata, mikä se oli. Heidän mielestään lasagne oli ihan tavallista, vaikka oli mun reversen mukaista. Mulla resepti on vaihdellut paljonkin ja olen sitä erilaisissa muodoissa kavereilleni jaellut. Tämä resepti on viimeisin versio ja se on sama, mitä tavalliset ihmiset söi.


Lasagne, 6 annosta

400 g jauhelihaa
2 purkkia tomaattimurskaa (yritellä maustettua* á 370g)
suolaa
savupaprikajauhetta
mustapippuria

6 dl vettä
150 g maitorahkaa
50 g durum-jauhoa
60 g kookosöljyä
200 g polar5% juustoa
suolaa

280 g lasagnelevyjä


Jo ainesosaluettelon vilkaisu paljastaa salaisen ainesosan. Se on rahka sekoitettuna veteen ja se korvaa normaalisti käytetyn maidon. Ei maitokaan huono olisi, mutta näin olen saanut ko. ruoan mahdutettua makroihin.


Muuten lasagnen valmistus menee ns. normaaliin tapaan. Jauheliha paistetaan ja siihen lisätään tomaattimurska ja mausteet, jätetään hautumaan. Poikkeus on juustokastikkeen teko. Veden sekaan kattilaan laitetaan kaikki muu, paitsi juusto. Seosta kuumennellaan, kunnes se sakenee. Kun sakeneminen on tapahtunut, sekaan laitetaan juusto, mutta siitä jätetään vähän pinnalle ripoteltavaksi. Lopuksi lasagne ladotaan vuokaan levyt-jauheliha-juustokastike -järjestyksessä. ja viimeisenä on siis juustokastike, jonka päällä on extrajuustot.

Lasagnea paistetaan uunissa 200 asteessa reilu puoli tuntia. Niin, että on sopivasti ruskehtavaa pinnalta.*Yrteillä maustettuun tomaattimurskaan on ainesosaluettelon mukaan lisätty sokeria. Mutta kun verrataan tavalliseen tomaattimurskaan, huomataan, että niissä on sitä alle gramma. Tavallisessa on 6,1 g sokeria ja noissa muistaakseni 6,6 g. Eli suurin osa siis tulee itse tomaatista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti