lauantai 23. huhtikuuta 2016

Tutustumiskäynti - Optimove, Jyväskylä

Olen reilu pari vuotta käynyt hieronnassa pienryhmävalmennukseen keskittyvällä Optimovella, mutta en ole koskaan (aiemmin) käynyt siellä järjestettävillä tunneilla. Työkaverini kehui minulle kehonhuoltoon keskittyvää Reset-tuntia. Sopisi kuulemma mulle, kun oon aina niin jumissa. Siispä kinusin hierojaltani Janilta ilmaista kokeilua Reset-tunnille ja hän antoi minulle kaksi kahden viikon korttia. Kaverin kortti jäi käyttämättä, mutta omani käytin. Resetin lisäksi pääsin siis kokeilemaan muitakin tunteja. Työmatkat ja kisadieetti ja siihen liittyvät treenit rajoittivat mun kokeilut kuitenkin vain kahteen tuntiin: Resetiin ja Metaboliaan.


Reset-tunti on kolmiosainen kehonhuollon tunti. Aluksi keskitytään hermostoon, eli on rentoutusosa, sitten rullaillen pehmytkudokseen ja lopuksi liikkuvuuteen venyttelyllä. Jokaisen osion välissä tehdään testit, joista näkee, miten kyseinen osio vaikutti kroppaan.

Rentoutus
Tutustumisjakson aikana ehdin käydä kaksi kertaa Resetissä. Ekalla kerralla hengittämiseen keskittyminen ja rentoutuminen oli mulle ihan sikavaikeeta. Eikä vaikutusta testeissä oikeastaan huomannut. Yllättävästi tokalla kerralla onnistuin siinä ja jokainen testi parani ihan älyttömän paljon. Olin siitä niin innoissani, että päätin viimeistelyviikolle ottaa vielä yhden resetin, vaikka sen jouduin käymään kertamaksulla. Sillä kerralla mun testit meni jo heti alussa ihan tosi hyvin. Pitkällä kisadieetillä, kun kevyitä viikkoja on vähän, on hermosto kovilla, joten tää tuli kyllä niin tarpeeseen.

Ohjaaja Tommi näyttä, miten rullaillaan. En voinut vastustaa kiusausta laittaa tähän kuvaan oikeesti ne viinirypäleet...
Rullailua on tullut harrastettua itsenäisesti ja ohjatusti ennenkin, tuon tekeminen vaan usein tuppaa jäädä. Rullailun osalta kaikki oli siis valmiiksi tuttua ja rullailtiin ihan nopeasti niitä perusjuttuja keskittyen pääasiassa jalkoihin. Nehän mulla nyt on eniten jumissa aina. Suurimman hyödyn tästä osiosta siis mielestäni sai juuri siihen, että ylipäätään tulee tehtyä jotain. Ehkä jotain pitempää pelkästään rullailuun keskittyvää tuntia kaipaisi. Rullailusta en nyt muista, miten se vaikutti testeihin, mutta taisi siellä jotkut osa-alueet parantua.

Kätevästi kellosta aikaa venytysten kestoon.
Viimeinen osio oli sitten venyttely, joka tehtiin kiertoharjoittelun tyyppisesti viidessä eri pisteessä. Seinällä oli tv, jossa aika juoksi. Jokaista venytystä tehtiin minuutti, paitsi jos oli puolen vaihto, niin sitten puoli minuuttia per puoli. Mähän en siis koskaan venyttele oikeesti, joten voitte ehkä kuvitella, että tarpeeseen tuli tämä ohjattu setti.

Mä en venyttele koskaan.
Kaiken kaikkiaan tykkäsin Reset-tunneista tosi paljon. Kun itse ei saa aikaiseksi huoltaa kehoaan, niin täytyy käydä tekemässä se jossain ohjatusti. Aion siis jatkossakin hyödyntää siinä Resetiä.

Toinen tunti, mitä kokeilin, oli Metabolia-niminen setti. Intervallitreeniä, jossa tarkkailtiin sykkeitä ja sen mukaan pidettiin taukoja. Kun syke laski tarpeeksi alas, alkoi seuraava liike. Kävin Metabolialla korvaamassa yhden aamuaerobisen. Juuri sille kerralle sattui sitten 3 min burpee-testi, jonka sujuvasti lyhensin osaltani minuuttiin ja tein 13 burpeeta. Ei ehkä olisi pitänyt tehdä edes sitä minuuttia, koska mun yliliikkuva olkapää kärsi ja oli monta päivää kipeänä.

The sali
Loppu olikin sit vähän sopivampaa. Tosiaan sen sykkeen kanssa pelattiin ja liikkeinä sillä kertaa oli köydet, (askel)kyykyt painosäkin kanssa, trex-hypyt ja kuntopallon paiskaaminen lattiaan. Koska treenissä seurattiin sykkeitä, ei tullut sellaisia kunnon tuskanhetkiä, mitä usein ryhmäliikuntatunneilla tulee. Kun ei vaan millään enää jaksaisi, mutta pakko tehdä, koska ohjaaja käskee ja ryhmäpaine. Pieni ryhmä (max 10 henkeä) on myös huomattavasti interaktivisempi. Ja lisäksi toiminnalliset treenit oli tosi kivaa vastapainoa kuntosalilla puurtamiselle.

Ainiin, tuntien lopussa keräännytään aina ympyrään, laitetaan kädet yhteen ja ohjaaja sanoo "opti" ja muut huutaa tai kuiskaa tunnista riippuen "move". Suomalaisesta juntista tuo kuulosti etukäteen vaivaannuttavalta, mutta ei se lopulta sitä ollutkaan. Lisäksi tuntien alussa kätellään tai annetaan läpy kaikille riippuen siitä, tunteeko etukäteen. Kivasti tulee porukka tutuksi.

Sen verran jäi harmittamaan, että muita tunteja en ehtinyt kokeilemaan, että tartuin kolmen viikon tarjoukseen tutustumispäiviltä. Pääsen siis kokeilemaan loputkin tunnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti