tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ruoka on vain polttainetta? - viikko 15/20

Mua on ärsyttänyt, kun porukka puhuu ruoan olevan "vain polttoainetta". Mulle se ei todellakaan oo ollut sitä. Kun aloitin dieetin, aloin panostamaan erityisesti ruoan maistuvuuteen ja monipuolisuuteen. Halusin, että kun ruokaa on vähän, se edes maistuisi hyvälle ja sitä kautta saisin nautittua siitä enemmän. En syönyt samaa ruokaa koko viikkoa putkeen. Mutta ajat muuttuvat... Nyt oon kokkaillut valtavia määriä ja pakkanenkin on täynnä ruoka-annoksia, jotka tosin ei enää sovi mun muuttuneeseen dieettiin.


Tietenkin toki muutenkin tykkään hyvästä ruoasta ja saatan välillä olla nirsokin. Dieetin alussa siis keksin paljon uusia reseptejä ja saatoin usein kokkailla yksittäisiä testiaterioita. Panostin jokaiseen annokseen. Mietin, että päivällä voi syödä riisiä, koska sen kanssa voi laittaa kookosöljyä ja se maistuu hyvältä. Illalla taas laitoin mielellään pastaa. Nyt sitten kuitenkin eräs päivä havahduin miettimästä, että mitäs mulla oli valmiina illaksi. Muistin, että sitä riisiä. En kuitenkaan välittänyt, että oli riisiä, eikä kookosöljyä sen kanssa. Ainoa ajatus, mitä riisi mussa herätti, oli se, että saa "jotain hiilaria", lihaa ja vielä raejuustoakin!

Yhtenä päivänä kokeilin tehdä kalaa! Se olikin hyvää. Olen varmasti seonnut.
En kuitenkaan tunnusta muuttuneeni "ruoka on vain polttoainetta" -tyypiksi. Kyllä ruoasta pitää nauttia muinakin kuin vain tankkauspäivinä. Uskoisin, että jos terveellisestä ruoasta tekee hyvää (kyllä, se on mahdollista), niin se lisää todennäköisyyttä syödä jatkossakin terveellistä ruokaa. Kaiken lisäksi hyvän ruoan teko ei edes vaadi tehdessä sen enempää kuin sen mauttoman perusmätön. No okei, toki pitää löytää hyvät mausteyhdistelmät jne, mutta siinä se avain jo onkin. Vähän mielikuvitusta ja kokeileva keittiö kehiin!

By the way, oon alkanut tykkäämään puurosta ihan sikana. Iskä ja äiti varmaan pyörittelee silmiään, kun lukee tän, sillä äiti on tavannut sanoa mun osalta: "hillossani on liikaa puuroa". Se kertoo aika hyvin, kuinka paljon tykkäsin puurosta ennen. Nykyään ootan aamupuuroa jo edellisenä iltana ja saatan haaveilla siitä pitkin päivääkin. Sanomattakin on selvää, että se oli mun lemppariateria. Mutta nythän sitten kävi niin, että puuro vietiin multa pois. Itse sitä kerjäsin, joten ei saa valittaa. Enkä valita! En todellakaan, päinvastoin: Usko kisakuntoon pääsemiseksi juuri moninkertaistui.

Se tankkauspäivän paras ateria taas.
Kovin paljoa muuta kummallista ei tässä ole ehtinyt olemaan. Toinen tankkauspäiväkin oli ja se meni täysin samalla kaavalla kuin edellinenkin. Kova nälkä oli koko päivän, mutta kahdella viimeisellä aterialla tilanne taas muuttui. Tällä kertaa osasin olla rauhassa pannarin kanssa ja vaikka tuli ähky olo, nuolin lopulta jätskikipon. Tällä kertaa ei kuitenkaan turvottanut niin pahasti, eikä painokaan noussut ihan niin paljoa kuin viimeksi.

Näillä keleillä kelpaa hiihdellä!
Treenit on jaksanut ihan hyvin, vaikka salilla oon saattanut näyttää kuolleelta. Ainakin sen suuntaisia kommentteja on tullut ja varsinkin sen treenin jälkeen, kun päätin vetää niin kovaa, ettei koskaan. No se taisi sitten mennä pukeen! Mutta yllättävästi rauta nousee jossain liikkeissä jopa enemmän kuin aiemmin. Aerobisista erityisesti hiihto on ollut extramukavaa, kun aamulla on valoisaa ja kelitkin on välillä tommosia kuin kuvassa. Lavaesiintymisen olen todennut vaativan harjoitusta vielä paljon. Näin mun I-kävelyharjoituksen videolta ja totesin, että ihan peruskävely vaatii hiomista. Edellisillä kengillä se oli hallussa, mutta nää on taas muutaman sentin korkeammat. Kävin myös kokeilemassa yleisurheilua pitkästä aikaa lajina pikajuoksu. Sielläkin jaksoi ihan yllättävän hyvin, liekkö HIITit auttaneet!

Kävelyä pitää treenata.

Tällä viikolla sitten tapahtuukin taas paljon. Tänään harjoitellaan ihon maalausta, huomenna on kuvaukset, pari päivää menee työmatkalla ja viikonloppuna on IFBB:n fitness-leiri sekä tiimin fitness-päivä, jossa on kisojen kenraaliharjoitus ja kuntotsekki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti