torstai 31. maaliskuuta 2016

Reissuhommia

Eli reissattua on tullut paljon viime aikoina ja siitä syystä olen oppinut skippaamaan asiakkaan tarjoaman lounaan ja syönyt omia eväitä. Se on tietenkin herättänyt keskustelua. Tähän mennessä kaikki keskustelu on ollut positiivista, mikä on mielestäni erittäin hyvä juttu! Voihan toki olla, että ne negatiivisia ajatelleet ei ole avanneet suutaan. Jos näin on, niin hyvä niin.

Eväsretkelle lähdössä
Elikkäs tilanne jänskätti etukäteen. Kahdessa ensimmäisessä paikassa en ollut ihan lounasaikaan, mutta söin silti eväitä. Mietin kovasti, mitä muut oikein ajattelee, kun joku randomi vetää evästä heidän taukotilassaan. Miettiminen oli turhaa, kun kuulin, kuinka kaksi naista keskusteli nälästä ja siitä, kuinka ei saa vielä syödä. Toinen kyseli toiselta, että eikö se voisi sitä tai tätä nälkäänsä ottaa. Ei voinut. Kommentoin siihen, että kuulostaa tutulta ja kysyin, mitä ruokavaliota noudattaa. Selvisi, että lähes kaikilla tuossa työyhteisössä oli ohjelmat Balanssin kautta. No siksipä eivät olleet siellä mun eväisiin kiinnittäneet mitään huomiota.


Omat eväät Sellissä.
Sitten tuli ensimmäinen tilanne, että jouduin kieltäytymään tarjotusta ruoasta. Mietitytti suhtautuminen, mutta tilanne johtikin yllättäen siihen, että tämä asiakas (mies, yli 180 cm pitkä) ois halunnut mun ruokavalion itselleen. Totesin siihen, että hän kuolisi siihen. No niin ei ehkä kävisi, mutta jos tuon kokoinen mies alkaisi syömään tämän kokoisen naisen kisadieetin viimeisten viikkojen minimaalisia ruokia, ei siinä olisi mitään järkeä. Lupasin tehdä hänelle oman ruokavalion järkevämmillä määrillä. Itsensä kunnossapito ja eväät herätti selvästi kiinnostusta muissakin ja esimerkiksi mun minikokoisesta kylmälaukusta olen saanut kommentteja, kuinka kiva se on. Mulla on semmoinen mäkihyppyaikana kisoista palkinnoksi saatu Coca Cola -laukku, jota en aiemmin ole osannut arvostaa.

Sarvelan kaupasta saa kuulemma hyvää lihaa. Ostin jauhelihaa, mutta jouduin pakastamaan sen.
Parissa paikassa, jossa lounaasta kieltäydyin, mun luultiin olevan kasvisruokavaliolla. Vakuuttelin syöväni lihaa ja että mun ruokavalio on "special special", koska se oli se toinen vaihtoehto. Kun sitten eväät oli esillä, se johti keskusteluun, joka alkoi näin: "Sul on varmaan joku fitness-ruokavalio". No niin mulla oli. Keskustelun avaaja oli itse pudottanut 10 kiloa "Jutan ohjeilla". Hän kyseli mun ruoasta ja totesi mun dieetin olevan hyvin samantyyppinen. Toinen siinä totesi, että ei heidän kalakeitto kelvannut, niin tämä sanoi että ei kai, kun siinä on perunaa. No niinpä, ei kuulu perunat mulle tällä hetkellä! Juteltiin melko pitkään kaikkea fitnessistä ja porukka vaikutti tietävän siitä ihan paikallisia kisaajiakin.

Turhaan siis jännitin ruokailuja ja turhaan jännität sinäkin. Rohkeasti omat eväät esiin, jos on projektia menossa.

Alatalja kadoksissa? Oma viritys toimii hyvin.
Nyt kun reissuja on ollut paljon ja kuntosaleja olen kiertänyt paljon ja tuntuu, että postausaiheitakin on mielessä paljon, en tee kaikista käynneistä erillistä postausta, vaan kasaan ne kaikki tähän kilometriksi.Jos muutama muu oli käynyt Balanssissa, niin kävinhän minäkin sitten kanssa Balanssissa. Yövyin Vihdissä Sellissä ja salikortti kuului majoitukseen. Melko jees! Ja oli salikin melko jees. Paljon uudehkoja laitteita ja kaikki selkätreenissä tarvittava löytyi. Yhden laitteen kyllä löysinkin vasta, kun treeni oli ohi. Se oli niinkin helppo sovellettava kuin perus alatalja. Vähän steppilautaa ja mattoa, se oli mun viritys. Salilla oli myös yksi huone, joka oli valaistukseltaan hämärä ja siellä oli jopa feikkitakka. Kävin siellä rullailemassa ja oli tuskaa!

Feikkitakka kuntosalilla (kai se oli feikki..). How cool is that!
Toisen treenin samalla reissulla pääsin vetämään Karkkilassa Kuntokärpäsessä. Kyseistä salia olin jo etukäteen katsellut sillä silmällä ja onneksi sattui sopiva rako kesken työpäivän, niin pääsin kokeilemaan. Tämäkin sali oli uudehkoilla laitteilla varustettu ja lähes kaikki tarpeellinen löytyi. Pohkeet olisin halunnut tehdä istuen prässin lisäksi, mutta siihen ei konetta löytynyt. Kysyin vielä varmuudeksi, mutta sitä ei oikeesti ollut. Tiskin takana ollut nainen ideoi mulle saman tien smith-version, jolla sai tehtyä hyvin. Siinä väsätessäni hän totesi, että osaan varmaan itse asetella, kun oon niin tiimissä kunnossa, että oon varmaan ennenkin käynyt salilla. Meininki tuolla salilla oli kyllä rempseää ja kun kysyin, saanko mennä spinning-saliin tekemään HIIT:in, sain vastauksen, että kaikkea saa käyttää, mikä irti lähtee. Lopuksi oli pakko antaa positiivista palautetta.

Kärpänen potkii mun jumppapalloa!
Yhden asiakkaan kanssa on aiemmin käyty lenkillä, mutta molemmilla on polvet krakanneet, joten lenkkeilyn on saanut hetkeksi unohtaa. Nyt tämä asiakas kysyi, onko mulla salikamppeet mukana. Ehkä arvaatte vastauksen ja että salille sitä päädyttiin Kankaanpään Combiin. Tehtiin treeni mun ohjelman mukaan, kun hänellä ei ollut mitään tiettyä ohjelmaa.

Isot peilit Kankaanpään Combin pukkarissa houkutteli käyttämään puhelimen kameraa.
Treenikaveri ihmetteli, että treenaanko aina lihaksen loppuun asti. Totesin, että joo. Mulla oli vielä kaiken lisäksi rest-pause-treeni. Hän (mies) sen sijaan teki pitkiä sarjoja pienillä painoilla ja minä lyhyitä samoilla. Loppua kohden tilanne kuitenkin muuttui. Ensin hän avitti mulle pakkotoistoja ja intoutui lopuksi itsekin treenaamaan lihakset loppuun asti ja nostamaan isompia painoja. Kannustettiin toisiamme ja minäkin vähän autoin hänelle pakkoja. Mulle tuli lihakset kyllä kunnolla kipeeksi, käskin tehdä tukipyynnön, jos hänellekin. Ei ole tukipyyntöä näkynyt, mutta toivon, että silti jossain tuntui. Treenin jälkeen paljastin, miksi treenaan ja hän sanoi, että tulee katsomaan. Saa nähdä, saanko lisää kannustajia yleisöön!

Treeni ohi ja pari selfiesarjaa vielä Karvian salilla.
Sitten oli salikäynti Karvialla. Oon niin kade karvialaisille, kun siellä on hyvät kaksi kuntosalia, joiden hinta on 50€/vuosi. Ei täällä Jyväskylässä pääse edes halppissaleille tohon hintaan. Mulla maksaa kuukausi melkein yhtä paljon. Salilla oli aika rauhallista, kun menin suoraan töistä. Kuitenkin sen verran oli porukkaa, että joku mies päätyi multa kysymään neuvoa pulldown taljassa -liikkeeseen. Opastin häntä ja hän saikin hyvän tuntuman selkään. Hänen seurassaan ollut nainenkin kokeili liikettä ja sitten he tekivät sitä koko lopputreenin ajan vuorotellen. Oli niin hyvä liike.

Muistaako joku tän Flowinin? Karvialla löytyy tämäkin. Käyttääköhän joku?
Viimeinen työmatka suuntautui Oulun seudulle ja saliksi valikoitui Kellon Core. Keskikokoinen uudehko sali, avarilla ikkunoilla oli paljolti minun makuuni, mutta silti joku tökki. Pohdin sitä kovasti treenin aikana ja kaksi asiaa tuli mieleen. Toinen oli niinkin hassu kuin lattia. Se oli betonivalettu ja sillä jossian näkyi ihmisen jalanjälkikin. Jotenkin siitä tuli kolho fiilis. En tiedä, mitä sen pitäisi olla, mutta vaikka jotain kumimattoja jossain ehkä? Toinen asia oli sitten fiilis. Sitä on vaikea kuvailla, mutta olo ei ollut kotoisa, ilmapiiri vaikutti kireältä. Vai olinko se minä? Tuskin, en tiedä, mutta joku siinä häiritsi.

Liikuntakeskus Coren jumppapallo ja minä. Mä fanitan jumppapalloja.
Salilla oli muuten myös toiminnallinen huone, jossa kävin vähän jumppapalloilemassa. Toiminnalliselta huoneelta olisin odottanut köysiä vatkattavaksi, mutta niitä ei näkynyt. Höh. Vaikka ei ollut täydellinen kokemus, niin meen uudestaan, jos tuonne päin satun. Onhan tää sata kertaa parempi kuin esim. Haukiputaan kunnan sali... Aina pitää antaa toinen mahdollisuus! Niin ja asiakkaiden kanssa tuli juteltua Coresta. Yksi käy siellä ryhmäliikunnoissa ja kehui niitä ja niiden vetäjiä. Toinen ihmetteli, että ei ekana tulisi mieleen mennä kuntosalille työmatkalla.

HIIT San Franciscon maisemissa. Aika päheet pyörät Corella, ois voinu vaikka selata Facea tai kattoo Youtubea. Tärkeempi ois kyllä, että sais oman HIIT-ohjelman ladattua pyörään valmiiksi... Kädet täris niin paljon, että tää on paras kuva, minkä sain otettua.
Semmoiset työmatkaseikkailut mulla tällä, viime ja toissa viikolla. Tarkoitus ei ollut kyllä jutella fitness-juttuja, vaan laittaa tietokoneita kuntoon ja kouluttaa, mutta ei kai se väärin ole puhua muustakin, jos se asiakkaalle on ok :D Reissut onneksi oli tältä erää siinä. Enää ei tarvitse mennä kuin kuntotsekissä käymään ennen kisoja! Eli ihan kohta sinne... Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti