sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen kevyempi rahkapiirakka

Toivottavasti ei vielä pääsiäisherkut tule korvista ulos, sillä tässä on yksi pääsiäiseen sopiva resepti, mutta tietenkin proteiiniversiona.

Mikä parasta, mä saan syödä nää kaikki neljä! 

Ainekset (8 palaa, 2 annosta)

Pohja
1 keltuainen
3 valkuaista
1 rkl steviaa
20 g Quest protein powder (tai vastaava leipoutuva proteiinijauhe)
10 g mantelijauhe
1/2 tl leivinjauhe

Täyte
170 g Skyr vanilja
1 valkuainen
1 rkl sitruunamehua
Rusinoita, jos linjat kestää

Punnitsin lusikankin
Vatkaa valkuaiset, keltuainen ja stevia vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa pohjan kuivat aineet ja yhdistä ne varovasti vaahtoon. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 5 minuuttia.

Jo tuo taikina oli taas niin herkullista! 
Pohjan paistuessa valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja sen jälkeen levitä tasaisesti pohjan päälle.

<3
Paista vielä 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Valmis! 

Sitten onkin jännää, tuliko siitä kevyt piirakka. Ja olen kyllä sitä mieltä, että tuli! Puolikas piirakka painaa vain 142 grammaa. Paljonkohan painaa tavallinen rahkapiirakka. Veikkaan, että enemmän, joten voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että tämä on kevyempi ;)

Kyllä. Se on kevyt! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti