perjantai 11. maaliskuuta 2016

Mitä löytyy treenikassista?

Tyhjentelin tässä yhtenä päivänä vanhat vaatteet kassista ja olin vaihtamassa niitä puhtaisiin. Huomasin siinä samalla, että mulla oli kassin pohjalle kertynyt erästä tiettyä asiaa seitsemän kappaletta. Niitä oli niin paljon, että päätin jakaa tämän kertymisen muillekin. Jokaisella on varmaan joku asia, mitä kerääntyy kassinpohjalle. Mulla tavalliseen laukkuun kuitteja ja sormikkaita. Mutta mitäs treenikassiin..?

Hyppäävä Puuma -salikassi
Aluksi piti tietysti kaataa koko kassin sisältö, että näkee kokonaisuuden. Aika paljon tuohon pieneen säkkiin mahtuukin. Olen monesti miettinyt, että pitäisi hommata sellainen iso kassi, mutta en mä oikeesti isompaa tarvi, kun tähänkin mahtuu kaikki tarpeellinen ja vähän lisäksi jotain tarpeetonta. Kasassa kaikki ne kamat, mitä säkissä on aina. Lisäksi laitan aina kyseisen päivän treeniä varten uudet trikoot, paidan, topin ja sukat sekä palautusjuomapullon jauheineen.

Koko sisältö.

Piti vähän setviä tuota kasaa ja lajitella pienempii kokonaisuuksiin. Treenikassista löytyy käytetty PT-passi ja useampi erilainen treeniohjelma, joista osa oli jo aika vanhojakin. En vain ole raaskinnut heittää niitä pois, jos vaikka joskus haluaisinkin vielä ottaa käyttöön. Lisäksi siellä on tietenkin treenipäiväkirja ja kaksi kynää. No ei ehkä "tietenkin-2 kahta kynää, tuo toinen on liian paksu mahtumaan tuonne treenipäiväkirjan kierteisiin, joten se on jäänyt heitteille. Mulle treenipäiväkirja on tosi tärkeä. Tarkistan siitä aina, paljonko olen laittanut painoja edellisellä kerralla. Jos en saa niitä luntata, niin laitan aina liian vähän. Treeniohjelma mulla on kontaktimuovista tehdyssä taskussa päiväkirjan kannessa. Siitä kirjottelen liikkeitä sitä mukaan, kun niitä valkkailen. Mulla on tosi monessa vaihtoehto ja usein menen sen mukaan, mikä sattuu olemaan vapaana tai sitten fiiliksellä. En voisi kuvitellakaan kirjoittavani liikkeitä etukäteen saatikka painoja!

Treenipäiväkirja ja ohjelmat on tärkeitä.
Sit on mun perusvälineet: vesipullo, kengät ja Versat. Tupperwaren pullo on saatu siskolta ja se on tähän mennessä ainoa tuollaisella päällä varustettu pullo, mihin luotan täysin. Lisäksi siinä on hyödyllinen lokero alaosassa, jonne päätyy paljon korviksia ja jossa hengaa 20 euron seteli. Inov8-kengät olen kokenut hyviksi, kun niissä tuntuma maahan ja laitteisiin ohuen pohjan ansiosta on hyvä. Noi on jo toiset tommoset, mitkä oon ostanut. Nämä on ollut salikäytössä reilusti yli vuoden ja nyt alkaa näkymään pientä hajoamista toiset on yleisurheilua varten. Versat taas on ihan ehdottomat vetoliikkeisiin, pääasiassa selkätreeniin. Tämän hetken ohjelmassa ne on käytössä kerran viikossa. Noin kuudenkympin panostus puolitoista vuotta sitten on ollut enemmän kuin kannattava. Painoja saa lätkiä selvästi enemmän, ei tarvi kikkailla vaikeiden remmien kanssa ja kaiken lisäksi ne on vieläkin ihan ehjät! Olen niitä monelle kehunut ja kehun kyllä jatkossakin.

Luottovarusteita. Jos näistä joku pettää, ostan varmasti samanlaisen uudestaan. Vielä ei kuitenkaan näytä olevan pelkoa.
Seuraavassa kuvassa on eniten mielenkiintoa muissa herättävä asia. Jotain ihme valkoista jauhetta epämääräisessä purkissa. Mitä ihmettä toi sekottaa treenijuomaansa? No ei se ole sen kummempaa kuin aminohappoa. Tällä hetkellä mulla on siellä Scitec Nutritionin Amino Magic omenanmakuisena. Toi on kyllä tosi hyvää, mutta se alkaa olemaan vähitellen lopussa ja kaapissa kummittelee pari vanhaa purkkia, jotka pitää varmaan tuhota seuraavaksi.

Tästä on moni kysellyt salilla, että mitä mulla on tässä purkissa.
Sit tässä seuraavassa kasassa on ne ns. harvoin käytetyt jutut. Treenipyyhettä en melkein koskaan ota salin puolelle, kun mä en yleensä hikoile. Eikä mua oikeesti haittaa ollenkaan, jos jonkun hiki on johonkin laitteeseen kuivunut. Asettelen surutta siihen itseni vaikka naama edellä. Deodorantin jämät on kassissa hätätilanteiden varalle ja lukko sitä varten, että jossain vierailla saleilla sellaista saattaa tarvita. Omalla on onneksi kaapeissa ihan kiinteät lukot, niin ei tarvitse kikkailla.

Harvoin käytetyt.
Joo, mä olin vähän ilkeä ja tylsä ja voit keksiä oman adjektiivin, mutta jätin viimeiseksi tämän, mitä mulla oli kassinpohjalle kasoittain kertynyt. Ei se ollut sen ihmeellisempää kuin sukkia. Hirveen monta paria sukkia tosin! Kuten ylempänä mainitsin, pakkaan aina sukat salille mukaan. No luonnollisesti siis vaihdan sukat ennen salille menoa, jolloin ne päivän jalassa olleet menee kassiin. Ja kun tyhjennän kassin, ne saattaa jäädä sinne johonkin koloseen. Joskus käy niin, että totean jalassa olevat ihan hyviksi treeniä ajatellen ja käytän niitä tai sitten harvoissa tapauksissa vaihdan sukat takaisin, jos esim. kengät sitä vaatii. Silloin kassiin jää treenisukat. Yleensä nimittäin lähden salilta salikamoissa suoraan treenin jälkeen pois. Suihkussa käyn kotona. En oo vielä koskaan käynyt tuolla salilla suihkussa. Vähitellen oon alkanut harkitsemaan, jos sitä vaikka joskus kokeilis tai oikein repäsisi ja menisi saunaankin!

Mun salikassiin oli kertynyt seitsemän paria sukkia. Vaikka niitä aina kertyykin, niin tää on ehdoton enkka.
Mun salikassin sisältö oli siis varsin tavallinen, ei mitään ihmeellistä ja sykähdyttävää. Onko muilla jotain erikoisuuksia? Jotain, mikä kertyy aina vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti