torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi uhkaa loppua - viikot 3-5/20

Vuoden vika päivä ja moni varmaan kokoaa yhteen, mitä vuonna 2015 on tullut tehtyä. Mä en kuitenkaan tee sitä vielä, vaan kasaan parin edellisen viikon kuulumisia ekaks.


Mulla oli kuntotsekki silloin kolmannen dieettiviikon alussa, joten aletaan siitä. Valmentaja oli tyytyväinen kropan tiivistymiseen, joten jatkettiin samoilla ruoilla ja treeneillä, kuten olin salaa toivonutkin. Ite huomasin eron vasta, kun vertasin kolmannen viikon lopussa otettuja kuvia ekan viikon lopussa otettuihin kuviin. Ja sitten oli munkin pakko myöntää, että on se tiivistynyt.


Positiivisena yllärinä sain kevyemmän viikon ja niitä kuulemma pidetään nyt dieetillä, mikä on mun mielestä erittäin järkevää. Olen aina ihmetellyt, miksi niitä ei voisi pitää. Tai oikeastaan ihmetellyt, että mitä järkeä on olla pitämättä, kun miinuskaloreilla oleminen on muutenkin rankkaa. Mun kevyempi viikko sisälsi kolme pumppailevaa punttia normaalista poikkeavalla sisällöllä ja se teki hyvää kropan lisäksi myös päälle.


Sattuipa niin sopivasti, että kevyt viikko, neljäs dieettiviikko oli vielä jouluviikolla, jolloin mulla oli myös yksi vuorokausi vapaata syömistä. Sain jakaa tuon syömisen kahdelle päivälle. Ja tietysti tein niin, että saa syötyä enemmän. Aloitin klo 16.30 ja seuraavana päivänä viimeinen Marianne meni suuhun klo 16.30. Itse syöminen ei tuottanut minkäänlaista tuskaa. Kaikki upposi ja maistui hyvältä. Ei myöskään tuntunut oudolta syödä normaalista poikkeavasti. Toki koko ajan olikin sitten ihan ähky, mutta en ihan liian övereitä onneksi vetänyt. Paluu normaaliin ruokaan kävi myös helposti. Muiden syödessä jouluruokaa mä söin mun omaa perunalaatikkoa ja lihapullia. Glögikakkua olisi kyllä kiinnostanut maistaa uudestaan, mutta pitää varmaan pyytää iskältä ohje ja tehdä sitä keväällä.

Kevyt perunalaatikko

Neljännen viikon lopulla mun leikattu polvi alkoi kiusaamaan mua aamulenkeillä ja sunnuntaina sitä särki koko päivän. Viidennelle viikolle piti siis keksiä jotain uudenlaista aerobista. Siirsin maanantain lenkin tiistaille, että polvi sai aikaa palautua. Tiistaina kävin pyöräilemässä, mutta olin sen jälkeen ihan jäässä ja polvessakin tuntui. Epätoivo alkoi iskeä, mutta kaverien kannustus ja ideat on auttaneet. Aikomuksena on nyt kokeilla kuntopyörää ja crossaria ja myös luistelua, jos tähän lähelle laitettais vihdoin jää. Hiihtääkin haluisin, mutta lumesta ei oo tietoakaan.

Vanhoilla kotimäillä ja lumesta ei tietoakaan

Tän viikon oon ollu lomalla ja on ehtinyt panostamaan taas ihan eri tavalla tähän juttuun. Tiistaina kävin pitkässä hieronnassa ja sehän oli jälleen kidutusta. Yleensä mulla on jalat ihan hirveen jumissa, mutta nyt ne oli ihan jees pohkeita lukuun ottamatta. Selkä sen sijaan oli ihan kauhea...

Ei tunnu missään! 

Eilen tein sitten reissun Tampereelle poseerausharjoitteluun ja olkapäiden rääkkäykseen. Sirpa the posevalmentaja on niin ihanan kannustava aina, että motivaatio kyllä kasvaa. Nyt on uusi lineup-asento valmentajalle esiteltäväksi ja omannäköinen I-kävely suunniteltuna. Katsottiin Sirpan kanssa mun bikiniraakileet myös, eikä varmaan tarvi tehdä kuin pieniä muutoksia, niin saan varsinaiset ommeltua.

Aamupuuro paistettuna

Olin valinnut Pt-ohjauksen aiheeksi olkapäät, koska mulla on edelleen vaikeaa saada niihin tuntumaa. Valinta oli hyvä ja treenin lopuksi olkapäät ihan loppuunkulutetut. Sitä tunsi itsensä niin heikoksi, kun kerrankin sai tehtyä liikkeen vain olkapäällä. Ei epäkkäillä tai selällä. Oikein ootan, että ens viikolla pääsen kokeilemaan itsenäisesti.

Osumaa olkapäille

Ens viikolla on myös jälleen kuntotsekki, ehkä työmatkaa ja kisameikkukurssikin. Pysykää siis kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti