lauantai 19. joulukuuta 2015

Mitä kuuluu yleisurheilulle?

Eipä sille ole paljoa kuulunut. Kesän jatkuvien pikkuloukkaantumisten jälkeen päätin, että panostan nyt enemmän fitnessiin. Koko kesä meni kärsiessä jostain pikkujutusta jaloissa. Yleensä se oli vasen takareisi, mutta välillä myös etureisi tai penikat. Kyllästyin siihen, kun koko ajan joku paikka esti täysipainoisen harjoittelun kentällä. Salilla onneksi yleensä pystyi suorittamaan treenit ihan normaalisti. Siispä en ole käynyt yleisurheilutreeneissä kuin kaksi kertaa tällä talvikaudella. Yleisurheilua ehtii sitten taas kevään kisojen jälkeen.


Jätän myös väliin kaikki muut hallikisat paitsi SM-vauhdittomat. Pitäähän nyt Suomenmestaruuksia ja -ennätyksiä käydä puolustamassa. En tosin povaa itselleni mitään uusia enkkoja. Treenit on nimittäin olleet kovin voimapainotteisia, olen varmasti hidastunut. Räjähtävyys siis puuttuu, mutta jos tuo voimapuoli kompensoisi sitä?

Aitajuoksu on ihan parasta! 

Saattaa tosiaan olla, että kovin montaa kertaa tässä dieetin aikana ei tule käytyä treeneissä. Ehkä pari kertaa käydään Sarin kanssa vauhditonta treenaamassa, tänään jo vähän kokeiltiin. Tai sitten jotain satunnaisia treenejä joskus, kuten aitajuoksua, jota kävin tässä muutama viikko sitten. Aitajuoksu on hyvä, kun se on niin tekniikkapainotteinen, että ei ole niin rankka kuin peruspikajuoksu. Dieetillä kun ehkä tulee olemaan raskasta, niin ylimääräisiä treenejä puntin ja aamulenkkien lisäksi ei viitsi kovin paljon haalia.

Tämän kuvan otti Ari, kun itse en osannut. Kesäksi uudet piikkarit? 

Tänään tosiaan oli kilpakävelyharjoitus + ohjattu rullailu, joilla sain aamuaerobisen korvata, kun salin jälkeen tein. Kävely oli tosi hauskaa, mutta erittäin rankkaa. 400m jälkeen teki mieli lopettaa ja jotkut hullut kävelee 50km. Tän jälkeen niitä arvostaa vielä enemmän. Mutta treenien jälkeen virisi kiinnostus käydä kokeilemassa yksi vauhditon hyppy. No eihän se yhteen jäänyt ja sujuikin ihan jees. Eilisen jalkapuntin jälkeen vajaa 2,50 on erittäin tyydyttävä tulos. Kyllä kun pari treeniä saa alle ennen kisoja, hätyytellään taas kärkisijoja!

Poiminta Sarin kuvaamasta videosta tänään. Epämääräinen musta möykky ilmassa. 

Mutta siis piikkarit on naulassa toistaiseksi ja kesäkaudella jatkuu sitten uudella innolla tämä. Niin mukavaa aitajuoksu oli, että siihen varmasti alan sitten tulevaisuudessa panostamaan pituushypyn ja kolmiloikan lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti