maanantai 14. joulukuuta 2015

Dieettikuulumisia - viikot 1-2/20

Kaksi viikkoa dieettiä on nyt taputeltu ja nyt vähän kuulumisia siitä, miten tämä on lähtenyt liikkeelle.

Vesi unohtui, onneksi oli kupu.

Pitää alottaa tää kertomus ihan sieltä pari päivää ennen itse dieetin alkua. Sain nimittäin viikonlopun syödä vapaasti ja minähän söin. Söin kaikkea, mitä mahdollisesti tulisin 20 viikon aikana kaipaamaan. Hienosti onnistuin keräämään noiden parin päivän aikana 1,5 kg lisää painoa. Painoin enemmän kuin koskaan! Lähtöpainon, kuvat ja mitat olin ottanut perjantaina ja maanantaina dieetille lähdin lukemasta +1,5.

Reissuglamouria

Eka viikko meni sitten kovassa nälässä, vaikka vähennykset ruoasta oli todella minimaalisia. Kroppa oli siis ehtinyt viikonloppuna tottunua suureen ruokamäärän ja jouduin hetken kärsimään siitä. Etukäteen olin miettinyt, että dieetille lähteminen mullistaa jotenkin syömisen, mutta kun on jo yli vuoden punninnut kaikki ruoat, niin eipä se mitään muuttanut. Olin ekalla viikolla reissussakin kaksi päivää ja ainoa ongelma oli vaa'an unohtuminen, joten iltapalajauheet joutui arvioimaan. Tunnustin sen valmentajallekin, mutta ei se siihen mitään sanonut. Treenit ekalla viikolla sujui hyvin. Liekö sitten tankkauksen ansiota, mutta sain lisätä painoja melkein kaikissa liikkeissä.

Treenit kulkee!

Aluksi kävin vaa'alla joka päivä. Toisella viikolla pääsin vihdoin takaisin lähtöpainoon. Silloin päätin, että punnitus kerran viikossa riittää, koska ei se paino nyt oo se juttu. Toisella viikolla mun kompastuskivet meinasi olla 10% jauheliha ja treenibanaani. Mullahan on siis määrätty max 7% rasvaa jauhelihassa, eikä sitä oikein ole mun lähellä olevissa kaupoissa. Pari kertaa melkein ostin sen 10-prossasen, mutta pysyin lujana ja ostin sittenkin kanaa. Lopulta sitten ajoin markettiin ja hamstrasin niitä viisi pakettia. Banaanin kanssa ongelma taas on ollut unohtaminen. En muista ottaa mukaan tai en heti salin pukkarissa muista sitä syödä, mutta joka kerta nälkä on loputa muistuttanut siitä. Eli olen banaanini syönyt, eikä gainssit ole menny mopelle. Ei siis ole kovin kauheaa ollu tämä dieetin alku, vaikka kaverit on saanu kuunnella mun valituksia, kuinka paino ei tipu ja on nälkä. En silti kärsi niistä oikeesti kovinkaan paljon.

Mun ongelmaruoat...


Erikoista on mun mielestä ollut se, että ei ole yhtään tehnyt mieli mitään makeaa. Mulle on tarjottu karkkia töissä, on ollut porkkanakakkua tarjolla ja porukoilla oli esillä jos jonkinlaista herkkua. Kaupassa nuuhkin paistopisteen tuoksuja, mutta ei käynyt edes mielessä, että haluisin syödä niitä. Motivaatio ja asennoituminen on siis ollut kohdallaan.

Ruoka-annoksissa on kyllä vielä kokoa. Tää annos oli jotenkin niin hauskan karun näkönen: Mulle tulee siitä mieleen joku kiviasetelma.

Aamulenkit on aiemmin ollut mun mielestä kivoja, mutta nyt niistä tuli yhtäkkiä ärsyttäviä. Yhden kävelin reippaassa sateessa ja kastuin kunnolla ja yhden aikana tuuli niin, että palelin koko lenkin ajan. Pari lenkkiä menin uiden, mutta sitten myönnyin ja pistin musiikit korville. Mähän en siis melkein koskaan oo aiemmin kuunnellut musiikkia treenatessa, jos ei lasketa tietysti salilla soivaa musaa. Ja siis sehän olikin hyvä juttu, aamukävely meni melkein huomaamatta! Ja kun talvikin taas tulee, niin siitä melkein nauttii. Onneksi, sillä noita lenkkejä tulee riittämään.

Tää aamulenkki oli ihan jees.

Huomenna ajelen valmentajan luokse kuntotsekkiin. Saa nähdä, mikä on tuomio. Toivottavasti ruoka ei ainakaan vielä vähene lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti