tiistai 3. marraskuuta 2015

Protsku-vadelma-suklaa-muffinssit + tavis testaa

Ensimmäinen ruokaohje tähän blogiin olkaa hyvät!

Oon tehnyt näitä kerran aiemmin ja ohje on itse keksimä. Silloin en vaan tajunnut kirjottaa ohjetta ylös. Nyt se siis piti keksiä uudestaan.


Erinäisten laskutoimitusten ja pohdintojen jälkeen päädyin tällä kertaa seuraavaan kaavaan:

6 isohkoa muffinssia:

Kookosöljy 10g
Kananmunan valkuainen 1 kpl
Kokonainen kananmuna 1 kpl
FAST Cook-Bake-Cake -proteiini (vanilja) 50 g
Vesi 0,5 dl
Karppisokeri 3 rkl
Kaakaojauhe 3 rkl
Leivinjauhe 1 tl

100 g vadelmia


Vatkaa munia hieman kuohkeaksi, ei kuitenkaan tarvitse olla mitään kunnon vaahtoa. Lisää siihen karppisokeri ja vatkaa vielä vähän. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne vaahtoon. Lisää myös vesi. Sulata kookosöljy ja sekoittele varovasti mukaan. Jos vadelmat on pakasteesta, sulata niitä reilusti ja sekoita nekin joukkoon.


Veden määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta vadelmat nesteyttää muffinsseja aika paljon paistaessa.


Kaada taikina muffinssivuokiin niin, että paisumiselle jää vähän tilaa. Paista 175 asteessa n. 30 min.


Sitten se tavis testaa -osuus:

Ajelin työkaverin kanssa ja mulla oli näitä mukana eväänä (käteviä!). Maistatin hänellä pienen palan. Kommentteina sain, että rakenne on omituinen. Selitin, että ei ole jauhoja, vaan proteiinijauhoa, joten se johtuu siitä. Toinen toteamus oli, että hän ei kyllä pystyisi syömään noita niin paljon kuin minä (söin kolme). Omaan makuun nää on kyllä hyviä, mutta oonkin tottunu protskujauhojen makuun ja rakenteeseen. Kannattaa siis huomioida tää, jos meinaa kokeilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti