perjantai 30. lokakuuta 2015

Tutustumiskäynti - FitBase, Turku

Viimeinen reissulla vierailtu sali oli yksityinen Personal Training -studio Fitbase. Salia pyörittää Personal Trainer Annukka, joka tykkää ihmisten kuntouttamisesta ja lihaskunnon parantamisesta. Hän painottaa oikeiden tekniikoiden tärkeyttä treenatessa.


Itse sali sijaitsee Turun keskustassa kävelykadulla olevan kerrostalon toisessa kerroksessa. Sali on pieni, mutta avara. Laitteista löytyy kaikki tarpeellinen ja ne on aseteltu kivan väljästi. Vapaita painoja ja levypainoja on ainakin mun kokoiselle ihan riittävästi. Ikkunalaudalta löytyy myös toiminnalliseen treeniin soveltuvia välineitä. Fitbase on keskittynyt henkilökohtaiseen ohjaukseen ja pienryhmiin. paikka vaikuttaa erinomaiselta henkilölle, joka haluaa aloittaa harrastuksen, mutta epäröi mennä isolle salille. Annukka on aina paikalla ja häneltä voi varmistaa liikkeiden oikean suoritustavan.


Itse menin salille siskoni miehen, Ilkan kanssa, joka on Annukan valmennuksessa. Annukka korosti alkulämmittelyn tärkeyttä ja aloitettiin se ohjatusti. Lämmiteltiin ihan pienillä painoilla ja kuminauhoilla. Vaikka tehtiin kuminauhoilla ja kepillä tai ehkä just siks, sain tosi hyvän tuntuman oikeisiin paikkoihin. Lämmittelyssä meni paljon kauemmin kuin mulla yleensä.Treenattiin ojentajat ja hauikset aloittaen ojentajista. Edettiin ohjelman mukaan, mutta esim. kapea penkki tehtiin vaihteeksi käsipainoilla. Vanhat liikkeet tehtiin niin, että näytin ensin, miten itse teen liikkeen ja Annukka katsoi. Sitten sain korjaavat ohjeet. Kapeassa penkissä käsipainoilla Annukka näytti ensin oikean suoritustavan ja mä tein perässä. Annukka korjasi tarvittaessa. Painotus oli keskittymisessä treenattavaan lihakseen ja sen todellakin sain kokea. Jokainen liike katsottiin viimeisen päälle ja koko liikkeen ajan Annukka hoki "keskity hauikseen, keskity hauikseen..."


Ja niin mä keskityin hauikseen, että nehän tuli ihan kipeiksi. Hauikset ei mulla yleensä tuu koskaan. Ojentajat kyllä saan ja ne olikin useamman päivän kipeenä, kun hauikset selviytyi reilu päivässä.


Kiitos Annukka, käynti herätti ajatuksia treenaamisesta. Mähän oon ihan alussa tässä, kun vasta nyt alkaa oppia, miten tätä hommaa oikein pitäisi tehdä. Aika paljon oon jo tähän päivään mennessä rauhottanut tekemistä, mutta nyt se rauhottuu vielä enemmän. Koskaan en ole osannut oikein keskittyä, joten sen opettelu on nyt alkanut.

Kuvat otti Ilkka, jonka kädet täris kanssa treenin jälkeen niin paljon, että meijän hauisposeerauskuvista kaikki tärähti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti