maanantai 7. syyskuuta 2015

SM-heitto-ottelu

Itsehän olen siis enemmän kunnostautunut noissa hyppylajeissa, mutta kun kerta Jyväskylässä järjestettiin ja valmentajat innosti mukaan... Kaverin kanssa, joka myös 3-loikkaa ja pituutta hyppelee, päätettiin lähteä mukaan. No kaverilta meni nilkka just pari päivää ennen kisoja, niin se ei osallistunut, mutta mä osallistuin kuitenkin.

Päivä alkoi moukarilla ja ihan hyvin alkoikin, koska heti ekalla heitolla tein ennätyksen. Okei, tietysti se oli ennätys heti ekalla, koska en ollut aiemmin heittäny moukaria niin, että se oikeesti mitattais. Mut muutenki olin tyytyväinen, koska heitin yli 20 m ja se on pitemmälle mitä harkoissa.

Seuraavaks oli painonheitto. Se on semmonen 9 kg pallo, jossa on vaan parin ketjulenkin päässä kahva. Siinäkin tein enkan (ylläri), mutta en ollu siihen tyytyväinen, joten ennen vikaa kierrosta kokeilin erilaisia tyylejä kahvakuulalla. Se kokeilu päätty siihen, että heitin sillä kahvakuulalla vahingossa kohti kilpakumppania. Onneksi se oli hereillä, eikä mitään sattunut. Vaikka niin kovasti sitä tyyliä treenasin, niin ei siitä vikasta heitosta sitten tullu mitään.


Kolmantena työnnettiin kuulaa. Kierrosten välissä treenattiin mun repussa olevalla pöllömaskotilla kuulan oikeaa otetta ja taisi se päästä vähän lentämäänkin. Kuulaa kyllä on lapsena joskus työntäny ja myös puoltoista vuotta sitten, kun kokeilin 5-ottelua hallissa. Paras työntö tuli tietty harjotuskierroksella, mutta silti tein enkan, jee!


Kiekkoa oon treenannu näistä kaikista eniten, oon käyny ainakin kolmissa treeneissä yhteensä, tosin en tänä kesänä kertaakaan. Siitä silti odotin ihan ok tulosta. Harjotuskierroksella heitin taas hyvin, mutta kisassa sit en enää. Ekan heiton heitin varmanpäälle paikaltaan ja sit muihin otin vauhtia, mut ne molemmat meni verkkoon.


Viimesenä lajina oli sit keihäs... Ironista kyllä, ainoa kuva, mikä mulla on itestäni jonkun heittovälineen kanssa, on keihäästä, josta ei edes tulosta tullut. Kaikki kolme heittoa tuli peräpää edellä, eikä niitä mitattu. Se harmitti, kun olihan ne nyt varmaan yli 15 m kaikki! Vikaan sain neuvojakin valmentajalta, eikä keihäs ollu ihan niin pahasti väärinpäin, mutta tarpeeks kuitenkin.

Ja yllättäen jäin kisassa viimeiseksi, mut mä lähdinkin hakemaan sijotusta 8 parhaan joukkoon ja siihen pääsin ;) Lajit on kyllä hauskaa vaihtelua juoksulle, hypyille ja puntille. Varsinkin moukarinheittoon jotenkin tykästyin, joten ehkä niitä tulee vähän jopa treenailtua..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti